Verslag

Onder een stralende zon stond de eerste footlunch van het seizoen op het programma. Een Spaanse namiddag met heerlijke paëlla en zuiderse vleesschotel.

De wedstrijdbal werd vandaag geschonken door BPM Construct. Uw partner voor alle nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Met Erpe-Mere United kwam opnieuw een stevige tegenstander op bezoek. Vorig jaar speelden de oranjehemden nog in 2e amateur!

Bij aanvang van de wedstrijd was onmiddellijk duidelijk dat er twee goede ploegen op het terrein stonden die een goed blok hadden gevormd. Halfweg de eerste helft kon KSCW een eerste echte kans noteren. Jari kopte de voorzet net over. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en de druk naar voor groeide met de minuut. Zo'n tien minuten voor de rust kon Robbe net niet aan de bal om de 1-0 binnen te glijden. Net voor de rust dan ook de eerste grote kans voor de bezoekers. De vrije trapkans werd hard naast getrapt. Met 0-0 gaan we op de koffie.

Na de rust kwam Erpe-Mere goed uit de kleedkamer wat meteen een eerste kansje opleverde. Toch bleef het spelbeeld hetzelfde. Twee stevige ploegen tegenover elkaar die weinig kansen weggeven. Het zag er naar uit dat wie scoort de overwinning kon nemen. Net toen we die woorden uitgesproken hadden werd Jonathan diep gestuurd, nam de bal mee naar buiten om vervolgens naar binnen te snijden en met links op doel te trappen. De bezoekende doelman verkeek zich op de bal en het schot ging onder de doelman binnen.  De thuisploeg voelde dat het moment was aangebroken om door te duwen en een kwartier voor tijd kon Jonathan bijna de 2-0 binnentrappen maar hij miste zijn schot. Erpe-Mere zette alles op alles en ging man op man spelen achteraan. Onze verdediging diende een paar keer scherp tussen te komen om het oranje-gevaar vroegtijdig af te breken. Op hoekschop was de gelijkmaker dan toch bijna een feit maar Brandon kon tot 2x toe de bal van net onder de lat halen. Twee minuten voor tijd kwam de verlossende tweede treffer dan toch op het bord. Bij een vrije trap vond Thomas het hoofd van Robbe die in zijn 4e wedstrijd zijn 4e doelpunt tegen de touwen kopte.

Wielsbeke pakt zo 12 op 12 en wordt alleen leider. Volgende week gaan we op bezoek bij KFC Wambeek Ternat. De verplaatsing wordt gemaakt met de bus. Deze week volgt alle info.

Belangrijk om te weten. Inkomtickets van deze wedstrijd kunnen enkel vooraf en online aangekocht worden aan €9. Alle nodige info wordt nog via onze kanalen medegedeeld.