Verslag

Met 12 op 12 op zak gaat KSC Wielsbeke op de 5e speeldag op bezoek bij KFC Wambeek Ternat. De promovendus startte prima met 4 op 6 tegen Blankenberge en Pepingen-Halle maar verloor de twee volgende wedstrijden tegen Erpe-Mere en Elene Grotenberge.  Een derde nederlaag op rij zullen ze kost wat kost willen vermijden.

En dat was ook te zien bij aanvang van de wedstrijd. Wambeek Ternat startte best aan de match en voetbalde goed tot aan de 16. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Toch was het KSCW dat de openingstreffer kon scoren net voor de rust. Na hoog druk zetten bij een doeltrap komt de bal bij Mathieu Verstaen die legt breed tot bij Jarne Wullaert, die op zijn beurt Jari kan wegsturen. Met een gemeten voorzet bereikt hij de inlopende Coopman die de 0-1 tegen de netten kopt.

Na de rust startten beide ploegen goed. Na amper 3 minuten heroverden de geelhemden de bal opnieuw en counterden snel. Thomas brengt de bal naar de tweede paal waar Robbe Dekiere zijn 5e van het seizoen kan scoren. Een mooie counter en direct 5 op een rij voor Robbe. De thuisploeg was even van de wijs maar herpakte zich na enkele minuten. Na een mooie aanval kon  Marchoul de aansluitingstreffer scoren via een gekraakt schot. De spanning zat terug in de wedstrijd maar 7 minuten voor tijd werd onze topschutter van vorig seizoen alleen op doel gestuurd. Die toonde dat hij het scoren nog niet verleerd is en zette de 1-3 eindstand op het bord.

KSC Wielsbeke neemt zo zijn 5e zege op een rij en kan vol vertrouwen de derby tegen SK Roeselare voorbereiden. De wedstrijd wordt gespeeld op ZATERDAG 07 oktober 2023 om 16u30 op Hernieuwenburg. Een prachtige affiche voor onze supporters. Kom je ook onze ploeg steunen?