Verslag

De 6e speeldag van het seizoen had een absolute kraker in petto.  SK Roeselare kwam op bezoek bij KSCW.  De absolute titelfavoriet startte, net als de geel-witten, zeer sterk aan het seizoen en stonden voor de wedstrijd 2 punten achter op KSCW. Mits winst kon de ploeg uit Roeselare de koppositie overnemen.

Onder een stralende oktoberzon en een een vol huis konden beide ploegen de strijd voor de leidersplaats aanvatten. De wedstrijdbal werd geschonken door Viqtus uit Roeselare. Onze ex-doelman, Noah Vanwalleghem gaf de aftrap voor deze topper.

De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd met al vlug enkele hoekschoppen. Bijna kon Beewsaert de 1-0 op het bord koppen tegen zijn ex-ploeg maar de doelman tikte over.  Enkele minuten later glipte Jari Dejaegere door de buitenspelval en kon alleen op de doelman gaan. Die was echter zeer goed uitgekomen en kon de nul op het bord houden. Roeselare kreeg geen grip op de wedstrijd en net voor het kwartier moest de bezoekende doelman opnieuw zeer secuur uitkomen op een diepe bal. Hij kon net voor de aanstormende Dejaegere de bal wegtrappen. De afvallende bal kwam in de voeten van Dekiere maar zijn schot ging over.  Na een sterk openingskwartier kwam Roeselare wat beter in het spel en stak af en toe zijn neus aan het venster.  Toch diende Brandon zich nog niet te onderscheiden.  KSCW probeerde nog door te duwen voor rust maar met 0-0 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Na de rust was het opnieuw de thuisploeg die scherper startte. Na enkele minuten (terecht) appel voor een strafschop bij de thuisploeg, nadat de verdediger de bal tegen de hand krijgt. De scheids- en lijnrechter kijken naar elkaar maar beslissen niet tussen te komen. Hier komt zwart-wit goed weg. Na 56 minuten was het dan toch prijs. Nadat Maddens de bal herovert op eigen helft wordt Steelant gevonden die alleen op de doelman gaat en zeer koelbloedig afwerkt. Halfweg de tweede helft kwam Roeselare de eerste keer echt gevaarlijk dreigen. Brandon Vanderbeken diende zich met een knappe save te onderscheiden om de voorsprong op het bord te houden. Roeselare duwde wat door maar echte kansen bleven uit. Al moet gezegd worden dat Brandon wel zeer sterk aan het keepen was. De vele hoge ballen die Roeselare voor doel bracht werden één voor één knap uit de lucht geplukt. De thuisploeg kon de krappe voorsprong behouden en wint de derby met het kleinste verschil.

KSC Wielsbeke blijft zo na 6 speeldagen foutloos met 18 op 18. Het was van 2006 geleden dat KSCW zo'n cijfers kon voorleggen.

Volgende week wacht KVE Aalter ons op. Opnieuw een wedstrijd op zaterdagavond.

Graag wil het voltallige bestuur de talrijk opgekomen supporters danken voor de prachtige sfeer tijdens en na de wedstrijd. Voetbal een feest was vandaag zeker van toepassing in Wielsbeke.