Verslag

Na de winst tegen SK Roeselare ging KSCW op bezoek bij KVE Aalter. De rood-witten konden vorig seizoen de punten thuis houden.  Een zaterdagavondwedstrijd op kunstgras en de eerste 'koudere' avond.

En dat de koude in de kleren zat, was na anderhalve minuut al duidelijk toen Bonsu vliegensvlug ontsnapte en op onze doelman kon afgaan. Niemand die de hazewind kon bijhouden en hij tikte direct de 1-0 op het bord.  Enkele minuten later bijna een dubbele voorsprong toen Bonsu een tweede maal kon proberen. Nu ging zijn trap voorlangs. Wielsbeke moest zich herpakken. Het duurde tien minuten voor KSCW de eerste bal tussen de palen kreeg. Het schot van Nicolas G. week af maar de doelman had er geen problemen mee.  Toch bleef het opletten geblazen voor de thuisploeg en hun snelle spits. Op het kwartier werd hij opnieuw diep gestuurd en kon alleen op onze doelman gaan. Brandon reageerde goed en tikte de bal in hoekschop. De leider had het moeilijk en het duurde tot halfweg de eerste helft voor de geel-witten het spel wat in handen konden nemen. Een stevige trap van Jens verdiende beter en Wielsbeke probeerde door te duwen. Net op dat ogenblik moest Brandon zich nogmaals onderscheiden met een prachtige reflex na een trap van dichtbij. Toch bleef Wielsbeke de betere ploeg en pogingen van Wullaert en enkele hoekschoppen konden geen doelpunt opleveren. Met 1-0 gingen de ploegen de kleedkamer in.

Na de rust kwam KSCW onmiddellijk op gelijke hoogte. Knappe voorzet op het hoofd van Dekiere die de 1-1 op het bord zette.  Wielsbeke voelde dat het moment was aangebroken en duwde door. De ingevallen Verstraete ging op wandel, vond de één-twee met Steelant en werkte zeer knap, vanuit een scherpe hoek, af. In een klein kwartier was de scheve situatie recht gezet. De veer leek gebroken bij de thuisploeg en bijna kwam de 1-3 op het bord toen Dekiere kon terugkoppen op Steelant. Die kon net niet bij de bal. Even later opnieuw Wielsbeke. Nu besloot Decoster voorlangs. Toen niemand nog geloofde in een terugkeer van de thuisploeg was een sterk spelende Verplancke onze kapitein te snel af, hij zette de bal voor en de ingevallen De Smul kwam mooi voor zijn man en tikte de 2-2 binnen.  Een kwartier voor het einde kon KSCW terug op voorsprong klimmen maar Steelant kon de bal net niet voldoende raken. Het was echter uitstel. Na een prachtige voorzet van Verstraete kon Dejaeger prima binnenkoppen en zo de 2-3 op het bord zetten. Aalter zette nog alles op alles en in de laatste minuten werden ze nog bijna beloond. De deklat en onze doelman konden de gelijkmaker voorkomen.

Na een boeiende en zeer aangename wedstrijd kon Wielsbeke dan toch wel verdiend de 3 punten mee naar West-Vlaanderen nemen en blijft de ongeslagen status lopende. Wielsbeke behaalt zo een zeer knap clubrecord. Nooit startte KSCW beter aan de competitie als dit seizoen 21 op 21. Door de nederlaag van Blankenberge en Roeselare wordt de voorsprong verder uitgediept.

Zondag 22 oktober speelt KSCW opnieuw een topper op Hernieuwenburg. KSC Blankenberge komt op bezoek. De nummer 2 zal ongetwijfeld iets willen rechtzetten na de zware 1-6 pandoering die ze gekregen hebben van KVK Westhoek. Kom onze ploeg aanmoedigen op weg naar de winst!