Verslag

Op zondag 22 oktober kwam KSC Blankenberge op bezoek. De eerste achtervolger had vorige week een serieuze pandoering gekregen van KVK Westhoek (1-6), en zal dus gebrand zijn op een sterke prestatie.

De wedstrijdbal werd geschonken door Candy Games. We danken hen voor de jaarlijkse steun aan KSC Wielsbeke.

Onze jongste jeugdspelers waren massaal afgezakt naar Hernieuwenburg wat resulteerde in enkele mooie plaatjes. Het bestuur staat erop de spelers en ouders te danken voor hun aanwezigheid.

KSC Wielsbeke begon het best aan de wedstrijd. Het werd direct duidelijk dat Blankenberge de thuisploeg in een zeer laag blok zou opvangen. Toch kwamen er in de eerste minuten wat kleine kansjes. Op het kwartier komt de bal bij Coopman die de bal, vanuit een scherpe hoek, kan intrappen maar de bezoekende doelman stond goed opgesteld. Kort daarop een goed uitgespeelde hoekschop waar Maddens net niet groot genoeg is om de bal op doel te kopppen. De kustboys reageerden met scherpe counters maar een echte redding moest Vanderbeken niet doen. Met een logische brilscore gaan beide ploegen de kleedkamer in.

De tweede helft begon op dezelfde manier als de eerste. Blankenberge kroop volledig terug voor eigen doel en rekende op Longueville en Kekessy om voor het gevaar te zorgen.  En die strategie was voor de bezoekers de juiste. Op het uur een mooie bal door de centrum van de verdediging en Longueville komt alleen voor Vanderbeken. Hij mist niet en schiet Blankenberge op voorsprong. Wielsbeke probeerde te reageren maar was niet zuiver genoeg om de kleine kansjes die er waren te benutten. In tegendeel, want enkele minuten later verdubbelde Vanhaecke de score na mistasten in de verdediging. Met 0-2 in het krijt probeerde KSCW nog via Verstraete maar een doelpunt zat er niet meer in.

Zo komt na zeven opéénvolgende winstpartijen een eerste nederlaag. Maar treuren doen we niet! Met 21 op 24 is KSC Wielsbeke de fiere leider en staan na amper acht wedstrijden nog steeds 4 punten voor op de eerste achtervolgers.

Volgende week gaan we op bezoek bij Eendracht Elene Grotenberge.