Verslag

Na de nederlaag vorige week tegen KSC Blankenberge kreeg KSC Wielsbeke een nieuwe kans om de eerste periodetitel te pakken. Winst volstaat om deze mee naar huis te nemen. De tegenstander, Eendracht Elene Grotenberge, plaatste zich knap voor de 1/16 finale van de beker van België en moet woensdag 01 november op bezoek bij Oud Heverlee Leuven.

Met een stevige wind in de rug kon de thuisploeg de wedstrijd al snel naar zich toe trekken. In de eerste minuten kregen ze al snel twee grote kansen maar deze werden nog gemist. Het was slechts uitstel want enkele minuten later balverlies in het midden en Tack kan vrij aanleggen. Hij trapt de bal, die nog geraakt wordt door Vanderbeken, de hoek in. Een verdiende voorsprong. Het duurt 20 minuten voor KSCW een eerste keer gevaarlijk kan zijn voor doel. De trap van Dejaeger gaat over. Elene Grotenberge was heer en meester en bekroonde dit overwicht met een tweede doelpunt. Nu stond Vermeer aan het kanon. Wielsbeke probeerde er wat tegenover te zetten maar kwamen niet tot goed voetballen toe. Met 2-0 de rust in gaan, pionnen wat herschikken en opnieuw beginnen was de bedoeling. Maar net voor rust deed Hellinckx het licht volledig uit. Na een hoekschop gaat de bal door het volledig pak en komt in de voeten van de spits. Die twijfelt niet en trapt staalhard de bal tegen de touwen. 3-0 en boeken toe.

Na de rust en twee vervangingen komt KSCW met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Na amper één minuut kon Steelant net niet bij de bal of de aanlsuitingstreffer stond al op het bord. Het is duidelijk dat de thuisploeg de voorsprong wil behouden en uit blok probeert te voetballen. KSCW zet alles op alles en krijgt wat kansjes bij elkaar gevoetbald. Een klein kwartier voor het einde kan de ingevallen Van den Broucke de 3-1 tegen de netten trappen. Enkele minuten later bijna de 3-2 maar de bal wordt, opnieuw door Van den Broucke, net naast gekopt. Net voor einde van de wedstrijd probeert D'hondt nog van ver, maar de doelman pakt knap. Een betere tweede helft maar het tij kon niet meer gekeerd worden.

Eindstand 3-1

Na de wedstrijd kwam er toch nog goed nieuws uit de bus voor KSC Wielsbeke. Want door het gelijkspel van KFC Vigor Wuitens Hamme (Pepingen Halle scoort in de 96e minuut gelijkmaker) en de scoorloze 0-0 bij de wedstrijd KSC Blankenberge - KFC HO Kalken, pakt KSCW de eerste periodetitel. Ondanks twee nederlagen op rij kunnen we toch wel spreken van een verdiende periodekampioen. Met 21 op 27 zetten we immers een knap resultaat neer!

Volgende week kunnen onze jongens zonder stress de verplaatsing maken naar KVK Westhoek die drie wedstrijden op rij wisten te winnen (Blankenberge, Roeselare en Aalter). De laatste verliesmatch was tegen..... Eendracht Elene Grotenberge....