Verslag

Na de knappe overwinning van vorige week tegen KVK Westhoek stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Avanti Stekene op het programma. De eerste wedstrijd van de 2e periode.

Wielsbeke begon met goede intenties en kreeg na 5 minuten al een eerste kansje. De eerste grote kans kwam op rekening van de bezoekers.  Brandon Vanderbeken was echter goed uitgekomen en kon de bal uit de voeten halen. Wielsbeke reageert met knap schot van Jari Dejaegere, de keeper tikt over. Enkele ogenblikken later stuurt Arne Beeuwsaert op de vuisten van de doelman.  Op het half uur stuurt Alessio Van den Broucke Jari weg. Hij kan alleen op de doelman gaan met 2 opzittende verdedigers in de rug. De doelman kan echter met een ultieme reflex de 1-0 voorkomen. In de omschakeling kan Avanti Stekene echter de 0-1 scoren. De bal wordt niet goed weggewerkt, komt in de voeten van Franssens die niet aarzelt en de bal buiten het bereik van Vanderbeken binnen trapt.  Vijf minuten voor de rust bijna de 0-2 maar de bal kan in extremis in hoekschop gewerkt worden.

Na de koffie duurt het een kwartier voor het eerste echte gevaar maar opnieuw wordt de bal in hoekschop gewerkt. Stekene wordt op de eigen helft terug gedrongen maar echte grote kansen blijven uit. Wielsbeke dreigt via hoekschoppen maar de bal geraakt niet tussen de palen. In de 90e minuut dan toch bijna de gelijkmaker, doch opnieuw wordt de bal van de lijn gehaald. In de extra tijd doet Van Gysel de boeken toe wanneer hij op de counter de 0-2 over de doelman legt.

Volgende week mogen we op bezoek bij Wolvertem Merchtem. Alle supporters op post.