Verslag

Op de twaalfde speeldag van het seizoen moest KSC Wielsbeke op bezoek bij KHO Wolvertem Merchtem. Onze verste verplaatsing van het seizoen.  Door de nederlaag van vorige week slinkte de voorspring op de eerste achtervolgers tot 2 punten. Wou KSCW de koppositie behouden dan waren de drie punten een must.

Op een moeilijk bespeelbare mat kwamen de bezoekers toch het best voor de dag. Na een 5-tal minuten kon Jari Dejaegere de bal voor doel brengen maar Thomas Coopman kon er net niet bij. Net voor het kwartier lange bal van Brandon Vanderbeken die over alles en iedereen gaat. Jari is sluwer dan zijn verdediger en kan alleen op doel afgaan, de doelman omspelen en in het lege doel afwerken. De thuisploeg prikte tegen maar waren in de 16 onmondig om voor echt gevaar te zorgen. Voor rust kon Jarne Wullaert tot 2x toe voor de dubbele voorsprong zorgen. De eerste poging ging over, de tweede werd van de lijn gewerkt. Met 0-1 gaan beide ploegen de kleedkamer in.

Na de rust werd het spelbeeld er niet beter op. Het veld liet goed voetballen niet toe, maar met 0-1 op het bord bleef het opletten voor een counter van de thuisploeg. Net over het uur een zeer knappe aanval van de wolven. De bal kwam in de voeten van De Keyser maar zijn schot knap gepareerd zag worden door onze doelman. De thuisploeg voelde dat er misschien meer in zat en Brandon diende zich nogmaals te onderscheiden op een trap van zeer dichtbij. De geel-witten konden, met enige moeite, de overwinning over de streep trekken en keren met de 3 punten terug naar Wielsbeke.

Door de uitslagen op de andere velden staat KSCW opnieuw 4 punten voor op een drietal KVK Westhoek, KSC Blankenberge en KFC Vigor Wuitens Hamme.

Volgende week ontmoeten we op eigen veld de koning der gelijke spelen KFC HO Kalken, al 9 wedstrijden ongeslagen en al 7 gelijkspelen op de teller. Hulp van de Heilige man is alvast besteld...