Verslag

Op de voorlaatste speeldag van de heenronde ging KSC Wielsbeke op bezoek bij KVV Sint-Denijs Sport. Metteen ook de eerste wedstrijd van onze nieuwe hoofdcoach Maarten Deschuymere.

In een wedstrijd die gespeeld werd in winterse omstandigheden was het een kwartier warmdraaien voor beide ploegen.  Wielsbeke toonde de meeste drang naar voor maar de thuisploeg, die een dubbele gordel opgezet had, verdedigde goed. Na 18 minuten een afvallende bal die in de voeten komt van Jonathan Verstraete. Die vuurt een kanonsbal pal op de vuisten van de thuisdoelman. Halfweg de eerste helft slecht uitverdedigen van de groen-witte. Wullaert kon bijna profiteren maar zijn schot week af en dwarelde traag voorlangs. Op het half uur dan toch de eerste kans voor de thuisploeg. De hoekschop werd hard naast gekopt. Met 0-0 een warme kop koffie halen.

In de tweede helft beloofde het al snel zeer moeilijk te worden. De sneeuw en ijskoude wind zorgde voor een zeer moeilijk en glad bespeelbaar terrein. Wielsbeke probeerde nog steeds door de dubbele muur te geraken. Bijna kon de ingevallen Verstaen afdrukken, maar die miste zijn schot volledig. Met nog tien minuten te gaan duwde KSCW nu volledig door. Wullaert besloot naast. Toch bleef het opletten geblazen voor de counters van de thuisploeg. Op 2 minuten van het einde kwam Vanderbeken oog in oog te staan met  de spits van KVV. Met een prima voetreflex hield hij de 0 op het bord. Wielsbeke probeerde nog op hoekschop maar de bal viel niet in de juiste voeten.

0-0 een uitslag die de supporters van KSCW niet gewoon zijn. Uit de statistieken van onze Joost blijkt immers dat het laatste scoorloos gelijkspel geleden was van 26/01/2020 (wedstrijd op en tegen Poperinge).  Bijna 3 jaar geleden dus!

Volgende week de 2e footlunch van het seizoen en een wedstrijd tegen KVE Wervik. Inschrijven kan nog enkele dagen! Wees er vlug bij want de inschrijvingen lopen vlot binnen.