Verslag

Op zaterdag 23 december 2023 stond een vooruitgeschoven wedstrijd tegen KHO Kalken op het programma. Nog een laatste keer vlammen en dan kunnen onze spelers en staf genieten van een korte winterstop. 

 

De thuisploeg startte onmiddellijk met druk naar voor en kwam aan vlug tot twee kansjes. KSCW probeerde voorzichtig de match in handen te nemen en op het kwartier de eerste echte kans. Na een inworp wordt de bal afgelegd tot bij Jari die hard op doel trapt maar de vuisten van de doelman vindt. Wielsbeke neemt de bovenhand. Kleine kansjes volgen elkaar snel op maar ook Kalken laat zich niet onbetuigd. Het blijft constant opletten voor de snelle counters en stilstaande fases. Lars Vandenbroucke probeert van ver maar ook nu weer staat de thuisdoelman op de juiste plaats. Met 0-0 gaan we op de koffie. 

 

De tweede helft is nog niet helemaal begonnen als KSCW er al is met de eerste kans. De bal gaat naar rechts en met een prima voorzet vinden ze Jari Dejaegere die knap de bal voorbij de keeper tikt.  Kalken blijft niet bij de pakken zitten en proberen snel de gelijkmaker te vinden. Het is dan ook een kwartier de betere ploeg. Op het uur moet Brandon Vanderbeken zich onderscheiden op een vrije trap die rechtstreeks genomen wordt. KSCW blijft goed in organisatie en probeert de momenten te kiezen. Halfweg de tweede helft de dubbele voorsprong voor de bezoekers. Na een inworp kan Robbe Dekiere verlengen tot bij Jari Dejaegere die in twee tijden de bal voorbij de doelman krijgt. Wielsbeke op rozen... Het laatste kwartier spelen de geel-witten de wedstrijd volwassen uit en kunnen de overwinning meenemen naar West-Vlaanderen. Een deugddoende overwinning voor spelers en staf. 

 

Het bestuur van KSC Wielsbeke wenst graag alle supporters, sympathisanten, partners, (jeugd)spelers, medewerkers,... prettige en veilige feesten. 

 

We zien elkaar graag terug op zondag 14 januari 2024 voor de wedstrijd KSC Wielsbeke - KVK Westhoek. Ongetwijfeld een zeer leuke wedstrijd met twee ploegen die houden van aanvallend voetbal. Hou de datum alvast vrij.