Verslag

Zondag 28 januari 2024...

Een dag om niet snel te vergeten voor alle supporters van KSC Wielsbeke.

Niemand minder dan Tessa Wullaert, viervoudig gouden schoen, kwam de aftrap geven op KSC Wielsbeke. Een mooie ruiker bloemen, een ploegfoto en vele gelukkige gezichtjes van onze jeugdspelers!

Nadat de aftrap gegeven was, was het de beurt aan de 22 jongens op het terrein. Al moet gezegd worden dat de eerste twintig minuten geen spectaculair voetbal werd geserveerd. Net over halfweg een aanval over rechts. De voorzet wordt nog in eerste tijd afgeblokt maar komt in tweede instantie voor de voeten van Nicolas Steelant die van dichtbij binnen kan trappen. De  aftrap was nog niet helemaal gegeven of de bal lag al op de stip. Een voorzet belandde tegen de arm van onze kapitein met strafschop tot gevolg. De Haspe nam de strafschop voor zijn rekening en zette de 1-1 op het bord. Net voor de rust kon Munganga de bezoekers op voorsprong zetten toen hij allen voor onze doelman kwam. Gelukkig voor KSCW schoof hij de bal voorlangs. Met 1-1 gaan beide ploegen gaan rusten.

Een tweede helft waar beide doelmannen niet veel werk hebben. Beide ploegen proberen maar tot echt grote kansen komt het niet. Elene Grotenberge bleek in de heenwedstrijd een moeilijk bespeelbare tegenstander te zijn (3-1 nederlaag). Ook in KSCW besloten ze hun vel duur te verkopen. De thuisploeg probeerde maar het goede voetbal bleef uit. Alle supporters hadden vrede genomen met een gelijkspel, wat overigens een terechte uitslag zou zijn. Maar in de blessuretijd kreeg Jarne Wullaert even de 'gouden schoen' van zijn zus toegeworpen... Hij dartelde tussen de vele verdedigers door en kreeg de bal voor de voeten van onze Capi die plots oog in oog met de doelman stond. Als volleerde aanvaller schoof hij de bal enig mooi onder de doelman door. Wielsbeke  pakt in extremis nog de volle buit.

Volgende week geen wedstrijd voor KSC Wielsbeke. Geniet van jullie vrije zondag! De week erop (11/02) gaan we op bezoek bij Avanti Stekene.