Verslag

De eerste wedstrijd van de 3e ronde. Met SK Pepingen-Halle kwam de laatste van het klassement op bezoek. Uit de wedstrijd in de heenronde wisten we dat dit zeker geen makkelijke klus zou worden!

De wedstrijdbal werd geschonken door De Gekruide Verbeelding. Daar de zaakvoerster niet aanwezig kon zijn, nam 'onze Benny' de taak op zich om de wedstrijd op gang te trappen. Merci Marie Ange voor de steun aan KSCW.

Al van bij de start van de wedstrijd was duidelijk dat de bezoekers niet gekomen worden om zonder punten terug naar huis te gaan. Met het mes tussen de tanden vochten ze voor iedere stukje grond. Toch was de eerste echte kans voor de thuisploeg. Een knappe aanval werd net niet afgerond maar in hoekschop gewerkt.  Pepingen was niet onder indruk en kreeg daarop een vrije kopkans. Dit echter pal op ons doelman. In de counter kon Dejaegere bijna profiteren maar zijn schot mist het kader. Op het kwartier een identieke actie. Opnieuw komen de bezoekers gevaarlijk opzetten, de bal kan pas in extremis weggewerkt worden en een snelle counter volgt. Verstraete wordt weggestuurd en is sneller of zijn verdediger en werkt koelbloedig af.  Na de voorsprong wordt het spelbeeld echter minder. De kansen voor KSCW blijven uit en de bezoekers nemen beetje bij beetje de wedstrijd in handen. Wielsbeke kon de krappe voorsprong echter houden tot aan de rust.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. KSCW dat probeert maar niet gevaarlijk voor doel is. Pepingen Halle ruikt dat er meer inzit en zet alles op alles. Net na het uur komt de gelijkmaker van op hoekschop. Een sterk spelende Kabeya-Devilers kopt de 1-1 binnen.  De thuisploeg kan geen vuist meer maken en de bezoekers verdedigen het punt met man en macht.

Pepingen is duidelijk in goed doen de laatste weken. Met een gelijkspel tegen KSCW en Blankenbergen en vorige week pas een nederlaag in de laatste seconden tegen de ongenaakbare leider (Westhoek) tonen ze dat ze de strijd om het behoud nog niet opgegeven hebben.

KSCW moet volgende week op bezoek bij Vigor Wuitens Hamme.