Verslag

Na het gelijkspel tegen Sint Denijssport wou KSCW de volgende thuiswedstrijd tegen KVC Jong Lede zeker winnend aflsuiten. Wetende dat SK Roeselare en Westhoek elkaar bekampten kon er eventueel terug aansluiting gemaakt worden met de top van het klassement. 

 

De matchbal werd geschonken door Slaapcomfort Gheeraert uit Waregem. Uw specialist in slaapcomfort. Breng zeker eens een bezoekje aan Kurt & Barbara. Via deze weg nogmaals onze dank!

 

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd met na 3 minuten al het eerste kansje voor Dejaegere. Controle op de borst en trappen, maar de doelman duwt in hoekschop. Maar een vroege voorsprong kwam er toch. Wullaert kreeg de bal aan de 16, kwam naar binnen en trapt, met links in de korte hoek. Een vroege voorsprong voor KSCW. De bezoekers bleven echter niet bij de pakken zitten en op het kwartier twee grote kansen, maar de bal gaat 2x naast. Het vervolg van de eerste helft bleef het goede spel wat uit. Beide ploegen vonden de nodige inspiratie niet om tot uitgespeelde kansen te komen. Net voor rust komt KSCW goed weg als ze de bal voor eigen doel niet weg krijgen, maar tot scoren komen de bezoekers niet. 

 

Na de rust een zelfde spelbeeld. Beide ploegen proberen maar echt goed spel zit er niet in. KSCW trekt wat te diep terug en Jong Lede is niet niet creatief genoeg om de ruimtes te vinden. Toch vinden de bezoekers een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Een afvallende bal komt in de voeten van X en die trapt de bal buiten het bereik van onze doelman. De bezoekers voelen dat er meer in zat en gingen op zoek naar de 3 punten. Zo'n 6 minuten voor tijd komt KSCW goed weg met een bal tegen de lat. Maar net zoals in de laatste weken zijn de slotminuten opnieuw dodelijk voor de thuisploeg. 3 minuten voor tijd, een trap vanuit de 2e lijn die aan iedereen voorbij gaat en zo knap in doel verdwijnt. Wielsbeke blijft zo opnieuw puntenloos achter. KVC Jong Lede doet een fantastische zaak met oog op het behoud. De drie punten werden dan ook, meer dan terecht, uitbundig gevierd! 

 

KSCW moet de kopjes samen steken en volgende week op zoek naar de 3 punten aan het zeetje. Op zaterdagavond gaan we naar KSC Blankenberge. Een wedstrijd die ook uitgezonden wordt door HLN.BE (voor abonnementhouders).