Verslag

De laatste wedstrijd van de competitie was tegen KFC Wambeek Ternat. De bezoekers konden vorig weekend de degradatie niet meer ontlopen en kwamen zonder druk op KSCW spelen.

Op de laatste speeldag kon KSC Wielsbeke rekenen op maar liefst 5 wedstrijdbalschenkers. Het bestuur dankt dan ook Pantek uit Wielsbeke, Magistrading uit Izegem, Mijn Zon uit Roeselare, Leonidas Arabel uit Zulte en Balta uit Wielsbeke om onze club een warm hart toe te dragen.

Voor de laatste competitiewedstrijd kwam onze jeugd in grote getale onze A-kern spelers aanmoedigen. Een deugddoende opkomst van onze toppers van de toekomst!

Al van bij aanvang was duidelijk dat de bezoekers hun vel duur zouden verkopen.  Onze nieuwe aanwinst voor volgend seizoen, Sory Kaba, toonde opnieuw waarom de sportieve cel van KSCW hem naar Wielsbeke haalde. Toch was het KSCW dat de score opende. Een vrije trap van Pieter De Winter werd door Nicolas Steelant in doel verwerkt. Wielsbeke op rozen en een leuke namiddag stond op til. Toch waren de bezoekers niet onder de indruk van de vroege achterstand. Op het halfuur stonden de bordjes plots weer gelijk. Deneef kon een afvallende bal in 2 tijden tegen de netten trappen. KSCW schoot opnieuw wakker en Steelant stuurde Dejaegere weg. Onze spits was slimmer en sneller dan zijn verdediger, nam de bal aan, speelde de doelman voorbij en werkt af in het lege doel. 2-1. Met een nipte voorsprong de rust in gaan was wat iedereen dacht maar Marchoul besliste daar anders over. Na opnieuw een snelle combinatie, waar Kaba bij betrokken was, kwam de bal bij Marchoul. Die de bal voorbij onze doelman trapte. Zo gingen beide ploegen met een gelijkspel de rust in.

Na de koffie was het duidelijk dat de bezoekers er vol voor zouden gaan. Het spel werd intenser en KSCW kon geen echte kansen meer verzilveren. Op het uur klommen de bezoekers op voorsprong na een treffer van Samutondo. 5 minuten later konden de boeken helemaal dicht. Marchoul, met zijn tweede van de namiddag zette de 2-4 op het bord. Wielsbeke probeerde nog maar het lukte niet meer. De toegekende strafschop voor KSCW in de laatste minuut werd gepakt door de doelman en zo stond de eindstand vast.

Wielsbeke kon geen 6 overwinningen op een rij nemen maar gaat toch met een goed gevoel naar de eindronde.

Na de wedstrijd werden enkele vertrekkers in de 'figuurlijke' bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet voor KSCW.  Onze kapitein Pieter De Winter neemt na 12 fantastische jaren afscheid van KSCW. We wensen hem alle geluk en plezier toe en danken Pieter voor zijn onvoorwaardelijke steun voor onze ploeg. Daarnaast werden ook Andres Verschelde, Ruben D'Hondt (afwezig) en Robbe Dekiere bedankt voor de jaren waar ze de geel-witte kleuren hebben verdedigd. Het gaat jullie goed..

Na de wedstrijd konden alle aanwezigen genieten van heerlijke frietjes van onze partner Agristo. Zo kon de nederlaag al snel doorgespoeld worden en maakten alle aanwezigen er een leuke namiddag/avond van.

Het is nu spannend uitkijken naar de eerste tegenstander van de eindronde. Wie wordt het?