Verslag

Voor de start van de eindronde in 3e amateur waren er 8 ploegen (4 uit elke reeks) in de trommel gegooid.  En wat iedereen vooraf gedacht had, kwam ook uit... SK Roeselare - KSC Wielsbeke.  Motivatie was dus niet nodig voor onze spelers.

Spijtig genoeg konden we nog niet rekenen op onze doelman Brandon Vanderbeken die nog steeds out was met een handblessure. Ook youngster Lars Vandenbroucke kon door buitenlandse verplichtingen niet geslecteerd worden.

De wedstrijd zelf begon met twee ploegen die vooral geen zin hadden in een vroege achterstand. De spiegelopstelling zorgde dan ook voor niet echt veel uitgespeelde kansen bij aanvang van de wedstrijd. Op het kwartier kon Steelant de bal diep steken op Dejaegere. Die was sneller dan zijn verdediger, die nog even de rekbaarheid van het truitje uittestte, maar Jari ging niet neer en ging op de doelman af. Die laatste kon onze spits enkel foutief afstoppen met een strafschop tot gevolg. Jari nam deze voor zijn rekening en zette KSCW op een 0-1 voorsprong. Lang konden de geel-witten niet genieten van de voorsprong wat SKR nam na de vroege achterstand de touwtjes wat steviger in handen. In de 19e minuut kreeg onze verdediging de bal niet weg in de rechthoek en Hallaert profiteerde door de gelijkmaker tegen de netten te trappen.  Roeselare bleef doorduwen maar onze doelman (Lowie Van Renterghem) stond telkens paraat.

In de tweede helft bleven de kansen wat uit. Beide ploegen probeerden wel en het was KSCW dat toch wat kleine kansjes kreeg. Doch nooit echt gevaarlijk. 10 minuten in de tweede helft dan plots, uit het niets, een zeer knap doelpunt van Van De Velde. Die kreeg te veel ruimte en trapt de bal met een heerlijke krul knap de winkelhaak binnen. Onhoudbaar voor onze doelman en SKR op rozen.  KSCW probeerde wat door te duwen maar de thuisploeg zette een stevig blok op. Toch diende KSCW op te letten voor de snelle counters van de thuisploeg. Met de tijd die ongenadig verder tikte probeerde KSCW alles op alles te zetten waardoor de ruimte achteraan wat open kwam. 5 minuten voor tijd deed Van De Velde het licht volledig uit voor onze jongens. Op een snelle counter werd de 3-1 op het bord gezet. In de slotminuten kon Maddens nog de aansluitingstreffer binnen koppen.  KSCW kreeg nog 1 kans maar de bal rolde net naast.

Zo eindigt de eindronde van KSCW na de eerste wedstrijd tegen SK Roeselare. We wensen SKR nog veel succes in de eindronde en duimen mee voor een promotie.

Zo zit het seizoen voor onze spelers er op. We kunnen opnieuw terugblikken van een fantastisch jaar met een knappe 3e plaats in het klassement. Spijtig genoeg duurde de mindere periode in januari en februari net iets te lang waardoor we slechts enkele punten te kort kwamen om mee te doen voor de oppergaai.

We wensen alle supporters te danken voor de steun aan onze ploeg. We zien jullie heel graag volgend seizoen terug!