PERIODETITEL OF NIET?

Leider SC Wielsbeke moet nog even wachten op zekerheid over periodetitel: “Werken met coëfficiënten zou het meest logische zijn”

 

Is de nog steeds ongeslagen leider in eerste provinciale SC Wielsbeke na 9 speeldagen al dan niet periodekampioen? Niemand die het weet… Niet bij Voetbal Vlaanderen en niet bij de club zelf. “Dinsdag of ten laatste woensdag bekijken we de modaliteiten”, reageert provinciaal voorzitter Walter Lava. Wielsbeke-trainer Dieter Lauwers blijft er alvast rustig bij. “Al had het natuurlijk wel leuker geweest indien we het zondag na de match hadden geweten”, klinkt het.

 

Door het wegvallen van Koksijde-Oostduinkerke telt eerste provinciale dit seizoen maar 15 ploegen. “Ofwel gaan we werken met twee periodes van 14 wedstrijden of met drie perioden en met coëfficiënten”, aldus Walter Lava. Indien het dat laatste wordt, dan is SC Wielsbeke de eerste periodekampioen.

 

Of die onzekerheid dan niet vervelend is voor de leidersploeg? “Ja en neen”, reageert de coach. “Een periodetitel is een mooie ‘tussenprijs’. De volgende ambitie moet dan zijn om de eindronde niet te moeten spelen en kampioen te worden. Het meest logische zou zijn dat men gaat werken met coëfficiënten (zoals in de Oost-Vlaamse eerste provinciale, red.).

 

SC Wielsbeke was door de onvolledige reeks al één keer bye en speelde dus nog maar 8 wedstrijden. Goed voor liefst 20 op 24. “Ik had niet gehoopt op zoveel punten”, zegt Lauwers. “Niet vergeten dat we al veel van de betere ploegen hebben bekampt, teams die in de top vijf worden verwacht.”

 

“We hebben een sterke kern en het zit niet echt tegen. Al is die brede kern ook onze sterkte. Vallen er enkele spelers uit, dan zal je het niet merken. Het mogen natuurlijk niet allemaal spitsen zijn”, aldus nog Lauwers. “Tegen Heestert was het zondag geen goede wedstrijd (1-0-winst, red.). In het begin speelden we onzuiver en te overhaast.”

 

Eerst Diksmuide, nadien RC Waregem

 

Zaterdagavond is er de topper bij eerste achtervolger SV Diksmuide dat 7 punten minder telt en nadien volgt in eigen huis de derby tegen RC Waregem. “Die wedstrijd leeft hier blijkbaar geweldig”, besluit de ex-trainer van onder meer SV Oostkamp.