Sportief Manager Vanhoutte Danny aan het woord

KSC Wielsbeke kan terugblikken op een geslaagde oefencampagne. Uitschieters waren de partijen tegen de U23 van Zulte Waregem en tegen Sparta Petegem. De competitie in derde afdeling starten de Wielsbekenaren op het veld van Eendracht Wervik. Sportief verantwoordelijke Danny Vanhoutte wikt en weegt de kansen van zijn ploeg.

 

“Onze oefencampagne is inderdaad geslaagd. De nieuwkomers vielen mee en iedereen kreeg voldoende de kans om zich te bewijzen. Nu al is het duidelijk dat wij op de meeste plaatsen een dubbele bezetting hebben en dat alle spelers fel aan mekaar gewaagd zijn. Het zal knokken worden voor de plaatsen”, oordeelt sportief verantwoordelijke Danny Vanhoutte.

 

“Oefenmatchen kun je natuurlijk niet vergelijken met de competitie, maar de wedstrijden tegen de U23 van Zulte Waregem en Sparta Petegem laten het beste verhopen. Tegen Zulte Waregem speelden wij een schitterende eerste helft en tegen Petegem, toch een van de toppers in tweede afdeling, brachten wij wervelend voetbal. Het gevaar kwam werkelijk van alle kanten en wij scoorden ook vijf keer.”

 

Bekercampagne

“Ook onze bekercampagne mocht er zijn en net als de voorbije twee seizoenen bereikten wij de derde ronde. Ik denk dan ook dat wij klaar zijn voor de start op Wervik. Dat is een ploeg die je een beetje kunt vergelijken met Wielsbeke. Wervik ligt ons vrij goed en meestal winnen wij daar. Vorig seizoen werd dat de aanzet tot een schitterende campagne.”

“Wervik zal er wellicht op gebrand zijn om het tij te keren. Mocht het zaterdagavond verkeerd lopen, dan betekent dat niet dat wij onze kopjes zullen laten hangen. Onze ambitie? Persoonlijk hoop ik onderaan de linkerkolom te kunnen eindigen. In de reeks zitten acht eersteprovincialers en ik denk dat wij daar zeker onze voet naast kunnen plaatsen. Iedereen heeft er alvast erg veel zin in.”